Fancy Misusu wear + tutorial

Meedoen aan de challenge van Misusu, het was een doelstelling maar een idee bleek niet zo simpel te zijn.

Op vakantie heb ik ook heel wat uren nagedacht over wat het nou moest worden, ik dacht eerst aan een soort sallopette of jumpsuit. Maar helaas dat was al gedaan en ik wilde toch eigenlijk iets origineels,mezelf uitdagen, maken wat ik normaal niet maak.

Dat blijkt nog best lastig, eenmaal thuis schoot me ineens een idee te binnen! Tulle, ja ik wil een doorzichtig stuk! maar hoe dan? En de vragen omtrent de afwerking bleven in mijn hoofd steken.

Daarna ben ik minder gaan nadenken en gewoon doen, in de hoop dat het eruit zou zien zoals in mijn hoofd! en ja hoewel er mega veel is fout gegaan ben ik Apetrots hoe het is geworden en zo anders dan mijn normale maaksels!

 

Patroon top: Rowan Tee + Felt flower artwork

Aanpassingen: Het bovenstuk in twee delen geknipt zodat het bovenstuk van tulle kon, daarop met zwarte verstevigde tricot bloemen geappliqueerd en met de hotfix steentjes aangebracht, de afwerking is gedaan met een rolzoom op de overlock (maar is eigenlijk nog niet helemaal naar mijn zin)

Patroon Broekrok: Culottes tutorial + eigen hack (zie tutorial hieronder)

Alle gratis patronen die je kunt gebruiken voor de challenge zijn >>hier<< te vinden

Mini tutorial opstroop hack

Ik heb twee rechthoekige lapjes geknipt van 10 cm x de gewenste lengte+ 2 cm ( je kunt de opstroping zo lang of kort maken als je zelf wilt natuurlijk) Strijk alle kanten 1 cm om naar de verkeerde kant zodat je goede kant helemaal is “afgewerkt”. Stik naadtoeslag van boven en onder zijde (de korte kanten) vast.

Hierna leg je je “opstroophoesje (ik weet echt geen betere naam hihi) ” op de plek waar je hem hebben wilt, ietsjes (0,5 cm) boven de zoom (zorg natuurlijk dat je project al gezoomd en af is!)

Dan stik je eerst de zijkanten vast, en vervolgens een lijn precies door het midden, boven en onderkant laat je open.

Nu aan jou de keus, of voorgemaakte biais uit de winkel of zoals ik, gewoon een strook van 5 cm twee keer omgevouwen zodat je zelf biais hebt gemaakt.

Knip het in twee stukken naar wens (zodat je twee touwtjes hebt om te strikken. Je doet beide “touwtjes” door 1 kant van de gemaakte tunnel in je “hoesje” aan de bovenzijde laat je ze iets uitsteken en stik je daarna een rechte lijn over je hoesje heen van kant naar kant zodat de bovenzijde nu ook dicht en vast is, de overtollige “flapjes”van je touwtjes knip je af.Β  Zodra ze de gewenste lengte hebben gewoon een knoopje erin en klaar!. Je eigen opstroopje, dit kan natuurlijk in ieder kledingstuk op iedere plaats die je maar zou willen ;).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *